PREPORUČITE:

02. 01. 2013.

Besplatan hosting

Da biste objavili svoj sajt potreban Vam je hosting. Postoji veliki broj kompanija koje nude besplatan hosting, ali najbolja je 000webhost.com. Pored besplatnog hostinga dobijate i besplatan poddomen.

Kreiranje naloga za besplatan hosting.
Idite na 000webhost.com i kliknite na Sign UP! u donjem desnom uglu. Prilikom logovanja izaberite opciju I will choose your free subdomain i unesite ime Vašeg sajta. Unesite Vaše ime (Your name), e-mail (Your email) i dva puta unesite lozinku (polja: Password i Type password again). Na kraju treba čekirati I agree to Terms Of Service, popuniti anti-spam polje i kliknuti na Create My Account. Na e-mail će Vam stići zahtev da potvrdite nalog, pa kliknite na taj link.

Gde postaviti sajt na besplatnom hostingu?
Idite na 000webhost.com i kliknite na Membres Area da biste se ulogovali. Pored Vašeg domena se nalazi Go to CPanel opcija na koju treba kliknuti. Pojaviće se gomila alata, ali Vi izaberite FIle Manager ikonicu. U FIle Manager-u možete dodavati nove fajlove na server ili brisati postojeće. Svi fajlovi koji se tiču vašeg sajta trebaju biti smešteni u public_html folder.

Prelazak na plaćen domen.
Sad imate besplatan hosting i besplatan poddomen. Ime Vašeg sajta može biti na primer: vassajt.comuv.com i želite da ono comuv izbacite iz imena, tako da ime Vašeg sajta bude vassajt.com. Da biste ovo uradili potrebno je kupiti domen. Domen možete kupiti gde hoćete, a kad se za to opredelite, jednostavno možete povezati besplatan hosting sa plaćenim domenom.

Besplatan hosting: 
Web hostingWeb Hosting

Nema komentara: