PREPORUČITE:

30. 07. 2012.

CPA zarada

Šta je CPA? Kako može da se zaradi sa CPA? Ako ste upućeni u affiliate marketing i online zaradu, verovatno ste čuli za CPA.

Šta je CPA?
Kratak odgovor bi bio "Cena po akciji" ili "Cena po konverziji". Cena po akciji znač da Vaš čitalac ili posetilac treba da odradi neku akciju, poput unošenja e-maila, da klikne na link, da se prijavi za besplatan kurs i td. Cena po konverziji sa druge strane znači da posetilac treba nešto da kupi, bilo da je to proizvod ili usluga. To je kao affiliate marketing, tj. oblik oglašavnja u kome ste plaćeni za reklamiranje kada vaši posetioci preduzmu neku akciju.

Kako CPA funkcioniše?
Nakon registracije na CPA mreži, možete izabrati jednu ili više raspoloživih ponuda koje prezentujete vašim posetiocima. Neke ponude su besplatne za realizaciju i zahtevaju jednostavne informacije popun unošenja adrese ili poštanskog broja, a neke se naplaćuju, što znači da Vaš posetilac mora nešto kupiti da bi se ponuda kompletirala, a Vi zaradili. Svaka ponuda ima svoje zahteve i vrednost po realizaciji. Za ponude koje se plaćaju možete dobiti od 5 do 50 dolara. Besplatne ponude se jeftinije plaćaju. Možda Vas za neke plate 10 dolara, ali uglavnom se kreće između 1$ i 5$.

Kako promovisati ponudu?
CPA se svodi na saobraćaj, tj. morate da usmerite posetioce na sajt oglašavača. Isto kao i kod affiliate marketinga, dobićete link sa posebnim kodm. Svaki put kad neko klikne na taj link i realizuje ponudu, Vi ćete zarađivati. Većina ponuda dozvoljava svaku vrstu saobraćaja, ali postoje i ograničenja po pitanju dozvoljenog saobraćaja. Te informacije možete pronaći kada birate ponude.

Zahtevi za CPA?
Prednost kod CPA načina zarađivanja je taj što Vam nije potreban sajt ili blog. Ipak da bi Vas prihvatili u CPA mrežu morate posedovati sajt, jer žele da budu sigurni da imate iskustva u internet marketingu. Dakle, potrebno je da im pokažete da ste upućeni u ono što radite.

Primer CPA ponude
Ovde je primer CPA ponude koju ste možda videli na internetu. Reč je o oglasu gde posetilac dobija vaučer od 1000 dolara. Tako otprilike izgledaju CPA ponude. Recimo da promovišete ovakvu ponudu. Sve što treba da uradi posetilac Vašeg sajte jeste da klikne na baner i da unese e-mail adresu. Za ovakvu ponudu se dobija oko 1.20 dolara. Iako je isplata za ovu ponudu mnogo niža nego za ostale, ovde je lakše kompletirati ponudu,

CPA je jedan od najlakših načina internet zarade. Za razliku od tradicionalnog affiliate marketinga, gde je potrebno vreme da bi se počelo zarađivati, sa CPA možete videti rezultat odmah. Jedina mana ove metode zarađivanja je njena nepredvidljivost. CPA ponude se često menjaju zbog promene tržišta, pa se ne možete osloniti samo na jednu ponudu i sa njom zauvek zarađivati. Dobra stvar je ta što uvek možete izabrati drugu ponudu sa kojom ćete zarađivati.


1 komentar:

Unknown kaže...

Da li mogu da postavim na svoj sajt www.vasstomatolog.net?