PREPORUČITE:

26. 07. 2012.

PTC zarada


PTC (Paid to Click) stranice su posebne internet stranice koje plaćaju svojim korisnicima da pregledavaju raznorazne reklame gde oni reklamiraju sebe, ali i druge. Proces je vrlo jednosatavan: Vi klikćete, odnosno pregledavate reklame i linkove, a stranice vas za to plaćaju. Zarada od toga u početku nije velika (30 - 60 $), ali s vremenom se povećava te može doći i do 300$ mesečno (što je naravno vrlo pristojna cifra za odnos uloženog i dobijenog).

Sve što se od Vas zahteva jeste da klikćete na reklame koje vam stranica ponudi, pregledati reklamu 30 sek i nakon svake pregledane novac vam leži na račun. Najčešće za svaku dobijete 0,01 $ (1 cent), ali ima i nekih koje više cene svoje korisnike pa im daju 0,015 ili 0,02 $ po kliku. Svaki dan PTC stranice šalju na pregled između 10 - 30 linkova (zavisi od stranice) i na dan možete zaraditi između 0,1$ - 0,3$.
Sve vam se to sada čini malo, ali kada ste registrovani na više stranica, zarada se udvostručuje i sve više povećava. Ali ima tu još nešto što Vašu zaradu dodatno udvostručuje, utrostručuje itd. To su tzv. refferali. Refferali su ljudi koje ste Vi doveli na tu PTC stranicu i koji su preko Vas tamo registrovani. Znači, kada oni klikću, dobijaju isto toliko novaca za pojedini klik koliko dobijate i Vi, ali oni još i zarađuju novac za Vas. Kako? Svaki njihov klik povećava Vašu zaradu za 0,01 $ (u većini slučajeva, nekad za 0,005$), tako da pomoću njih možete skupiti lepu svotu novca.
Earnings Example
You click 10 ads per day = $0.10
20 referrals click 10 ads per day = $2.00
Your daily earnings = $2.10
Your weekly earnings = $14.70
Your monthly earnings = $63.00

Malo više o samom procesu kliktanja:
Poželjno je da se prvo registrujete na Alertpay-u. To je online banka u koju će te prebacivati novac sa Vaših računa sa PTC stranica. Preko njega možete čekom dobijati novac na vlastitu adresu. Može se naravno slati i na karticu. Registrujte se s username i e-mail adresom koju mislite da koristite na PTC stranicama. Nakon što obavite registraciju možemo krenuti s registracijom na PTC stranice....
Kod registracije na PTC stranici morate upisati onaj username i onu e-mail adresu koju koristite na Alertpay-u. Nakon same registracije, prijavite se sa svojim username-om i password-om na stranicu. Levo gore ćete videti Surf Ads i da biste mogli pregledavat linkove morate kliknuti na to. Sad Vam je izlistano niz linkova. Upravo to su linkovi koje možete kliktati i za koje Vas plaćaju. Nakon što kliknete na neki link otvoriće Vam se novi prozor sa reklamom koju morate pregledati. U levom gornjem uglu Vam se odbrojavaju sekunde od 30 pa sve do 0. Nakon što dođe do 0 prikazaće Vam se kvačica i tada znate da ste u potpunost pregledali tu stranicu i da je novac legao na Vaš račun. Možete zatvoriti taj prozor i krenuti na sledeći link. Kada sve linkove pregledate, oni će Vam biti precrtani i tada ćete znati da ste danas "obavili posao" na toj stranici. Pokraj Surf Ads se nalazi Stats možete pogledati sa koliko novaca raspolažete, koliko reffrerala imate, koliko često klikću itd.
Požurite! Registrujte se prvi i pozovite prijatelje da Vam budu refferali!

1. ClixSense


2. Neobux

Nema komentara: